Tepro
Strona głównaO firmieProduktyUsługiKontakt
PL | EN | DE | RU

Próżniowe pakowanie artykułów spożywczych ogranicza rozwój mikroorganizmów, chroniąc jednocześnie wrażliwe na zmiany oksydacyjne frakcje żywności do których należą witaminy, tłuszcze, naturalne barwniki i aromaty. Hermetycznie zamknięte opakowania stanowią ponadto doskonałą ochronę przed wysychaniem i zanieczyszczeniem produktu. Wybrane modele pakowarek TEPRO wyposażone są również w funkcję aplikacji gazów obojętnych MAP. System pakowania MAP jest szczególnie zalecany dla produktów o delikatnej strukturze lub gdy istnieje możliwość rozwoju mikroflory beztlenowej.

Konstrukcja pakowarek TEPRO zapewnia łatwe utrzymanie odpowiednich warunków higienicznych: maszyny posiadają gładkie powierzchnie, zaokrąglone kształty, bez ostrych krawędzi i kątów. Wszystkie modele są wykonane z wysokiej jakości stali nierdzewnej.

Profesjonalne zapakowanie produktu zapewni Państwu użycie pakowarki próżniowej produkcji TEPRO S.A.

Technologia procesu pakowania:

1. Umieszczenie woreczka (woreczków) z pakowanym produktem w komorze roboczej - stroną otwartą na listwie zgrzewającej. W pakowarkach z dozowaniem gazu obojętnego woreczek otwartą stroną nasuwa się na dyszę dozującą.

2. Zamknięcie pokrywy rozpoczyna proces pakowania próżniowego: wytworzenie próżni w komorze roboczej, zgrzanie woreczka. W pakowarkach z dozowaniem gazu zgrzanie woreczka poprzedza wypełnienie go gazem obojętnym.

3. Po zakończeniu każdego cyklu pracy pakowarki, pokrywa komory otwiera się samoczynnie.